Friday , August 12 2022

Incredibil! Cercetătorii au găsit urme ale unor inundaţii pe Marte[ad_1]

În urma analysis ái imaginilor realizate de roverul Curiosity al nasa, un group de savanţi au găsit dovezi concludente conform cărora apa era abundentă, astfel o teorie veche de secole devine realitate, pe Marte există apă.

În ultimele două decenii, roverele Sojourner, Spirit, Opportunity şi Curiosity au trimis pe Pământ informaţii preţioase savanţilor care încearcă să cunoască suprafaţa planetei shi scoată la iveală dovezi ale apei din trecut sau prezent, scrie Science Daily.

Ezat Heydari, de la Universitarea de Stat Jackson (Mississippi), Shi colegii săi au folosit aceste imagini ale rocilor sedimentare pentru a interpreta procesele care au avut loc în urmă cu miliarde de ani pe marte.

În deceased 400 de metri de rocă, cercetătorii au identificat 4 unit differential differential. & Quot; n Opinion mea, sedimentarea formaunilor a implicat apa & quot;, a precizat Heydari.

Una dintre formaţiuni, numită Hummocky Plain Unit, este un conglomerat cu roci cu dimensiuni chiar shi de 20 centimetri. Heydari Susan că structura seamănă cu cele terestre, formate în urmý acýyuni apei.

Folosind comparaţiile cu râurile Pământului, cercetătorul afirmă că pentru a crea strateg intercalate de înălţimi de 4 metri, este nevoie de o apă curgătoare adâncă de 10-20 de metri.

"Este unul dintre motivele care mă determină să spun că deposité sunt asociate cu inundaţii şi nu cu un simplu râu"a menstrual acesta.

"Pe ambele planete, o emisferă era acoperită de gheaţă – emisfera nordică pe Pământ şi emisfera sudică pe marte – iar cealaltă era caldă", a precizat Heydari. Comparaţia este importantă pentru că araă că Marte din antichitate pare să fie foarte similar cu Pământul din Pleistocen, unde apa lichidă este stabilă şi capabilă să susţin verasi.

[ad_2]
Source link