Monday , August 19 2019
Home / slovenia / Tako oster pogled bo imela nova opel corsa

Tako oster pogled bo imela nova opel corsa[ad_1]

Luči, ki napovedujejo inteligentnega novega malčka. Čeprav bo narejen za množice, bo imel veliko premijskih tehnologij.

Opel bo v kratkem predstavil naslednjo generacijo modela corsa, bo pomenil enega največjih korakov naprej v zgodovini tega nekdaj izredno priljubljenega modela med Slovenci.

Glavna novost je posledica spremembe lastništva Opla, ki je prešel v roke francoskemu koncernu PSA. Nova corsa bo zato postavljena na zadnjo generacijo platforme CMP, ki si jo bo delila s peugeotom 208. Avtomobila bosta na trg prišla skorajda hkrati in si bosta tehnično zelo podobno, bosta pa ohranila lastni identiti glede oblike zunanjosti in notranjosti. In the platform you have to CMP bo corsa gotovo dobila daljše medosje, snow se bo poznalo pri notranji prostornosti, za potnike in prtljago. Druga pomembna lastnost platforme je, da bo lažja od doslej uporabljene, kar se bo poznalo pri učinkovitosti. Glede na avtomobile testnih zakritih avtomobilov gre sklepati, da bo nova corsa na voljo le še v petvratni različici.

Noč bo njena prednost

Za zdaj so pri Oplu pokazali le uradno obliko luči. Po njih gre sklepati, da bo corsa poleg značilnega LED podpisa dnevnih svetil imela tuv polne LED matrične žaromete, jeans smi jih vajeni pri insigniji in astri, ter bo po tej plati gotovo eden najnaprednejših avtov med malimi avtomobili. Pričakovati gre tudi številne ostale asistenčne sisteme, s katerimi se bo lahko kosala z VW polom in for fi fiesto.

Pri motorjih bo corsa bržkone v celoti prešla na PSA motorizacijo, ki jo sestavljajo bencinski 1,2 trivaljniki. Pri dizlih bo verjetno na razpolago 1,5 dizelski motor, bo pa corsa v prihodnosti tako kot peugeot 208 na voljo tudi kot povsem električni avto.

dezurni@zurnal24.si

[ad_2]
Source link